Uppsättningar/skenor

Vi erbjuder en bred kollektion måttanpassade skenor som tillsammans skapar ett komplett sortiment för gardinupphängning. Samtliga skenor finns att måttbeställa både separat och monterade med olika tillbehör.

En del tillbehör passar flera skenor, exempelvis glid, därför delas samtliga skenor in i smal- och bredspårsskenor, med untantag Glydea som har unika tillbehör. Skenorna är anpassade för olika tunga gardiner.

Orion
En stabil rund skena för medeltunga till tunga uppsättningar. Kan förses med änddekor. Skenan kan användas med vanliga glid och glid på snöre.
Montering: tak, vägg, nisch och pendel
Färg: vit

U- skena
En liten skena avsedd för lätta uppsättningar. Montage med snäppfunktion. Finns även hålslagen för montage direkt i tak, för upp till medeltunga gardinuppsättningar. U-skenan kan monteras både med vanliga glid och glid på snöre.
Montering: tak, vägg, nisch och pendel
Färg: vit och aluminium

Air
En kraftigare skena avsedd för medeltunga och tunga uppsättningar. Montage med vridfäste. Airskenan kan monteras med vanliga glid och glid på snöre
Montering: tak och vägg
Färg: vit

Vision
En kraftig skena till medeltunga och tunga uppsättningar. Montage med snäppfunktion. Skenan kan monteras både med vanliga glid och glid på snöre.
Montering: tak, vägg och pendel
Färg: vit, aluminium och antracitgrå

Elite
En skena till de flesta lätta och medeltunga gardinuppsättningar. Montage med snäppfunktion. Elite-skenan kan monteras med vanliga glid och glid på snöre. En mängd olika modellförslag för färdiga uppsättningar finns; enkel-, dubbel- och trippelskena, med glid och kardborrband, rundad retur till vägg.
Montering: tak, vägg, nisch och pendel
Färg: vit, aluminium och svart (finns även primad skena för lackering)

Cabin
En kraftigare skena till medeltunga till tunga uppsättningar. Skenan lämpar sig till utmärkt till olika avskärmningar i exempelvis sjukhus och provhytter. Cabin-skenan kan användas med vanliga glid, rullglid och glid på snöre.
Montering: tak, vägg, nisch och pendel
Färg: vit och aluminium

Panel
En skena 2-5 spår till lätta och medeltunga uppsättningar. Skenan kan förutom panelvagn monteras med vanliga glid och glid på snöre.
Montering: tak och vägg
Färg: vit

A-skena
En skena till lätta och medeltunga uppsättningar. A-skenan betjänas med handtag eller lindrag. Monteras med vanliga glid, rullglid eller glid på snöre.
Montering: tak och vägg
Färg: vit

Glydea
En kraftig ridåskena till de tyngre uppsättningarna. Manövreras med motor och touch motion vilket betyder att motorn startar när man drar i gardinen. Finns med rullglid och rullglid på snöre.
Montering: tak och vägg
Färg: vit

Hissgardin
En skena med kardborrfäste för textil. Den är avsedd för lätta och medeltunga uppsättningar. Montage med snäppfunktion. Finns med kedjedrag och lindrag. Levereras komplett exkl tyg.
Montering: tak och vägg
Färg: vit och aluminium

Star
Gardin-skenan som styrs med PowerView Motorisering. Du styr din gardin med fjärrkontroll eller PowerView App via din smarttelefon och surfplatta. PowerView-mottagaren kan kopplas till motorn. Fungerar även med touch motion vilket betyder att motorn startar när man drar i gardinen. Till skenan finns glid och glid på snöre.
Montering: tak och vägg
Färg: vit